kvinna faq > anti aging >

användning av ricinolja i ansiktet

Inlagd av:   Annika Hultén       uppdaterad: 2012-01-19
Ricinolja kommer från böna av Ricinus communis eller Palma Christi ( palm Kristi ) anläggning . Detta blek , gul vätska känd för sin starka och obehaglig smak har använts i tusentals år som en anti -inflammatorisk , antioxidant och skönhetsbehandlingar. Det är ofta den mot ansiktet för att försiktigt behandla en rad olika villkor

Ricinolja många användningsområden

Ricinolja har varit känt för att lindra vanliga åkommor inklusive förstoppning , menstruationsrubbningar , fotsvamp och hud nötning . Det används i många vardagliga produkter , inklusive massage oljor , tvålar och kosmetika .

Tillämpa Ricinolja i ansiktet

Eftersom det är rik på fettsyror , ricinolja agerar olja som fuktighetsbevarande medel (en substans som används främst i livsmedel och kosmetiska produkter för att hjälpa behålla fukt ) eftersom den drar till sig fukt tillbaka till sig själv . Det är en av anledningarna till det är särskilt populär i läpprodukter och krämer som används för att mjuka upp rynkor .

Ricinolja ger en lugnande och återfuktande effekt på huden . Dess antioxidanta egenskaper hjälper till att effektivt rengöra huden och avlägsna gifter .

När den används regelbundet på hud i ansiktet , hjälper ricinolja spola ut olja körtlar och kan bidra till att lindra vuxen akne . Ricinolja är en aktiv ingrediens i många anti- akne tvålar som återfuktar håret och rengör huden .

behandla irriterad hud

Ansöka ricinolja i ansiktet kan effektivt behandla vissa hudinfektioner . Personer med kliande och irriterad hud kan lindra deras besvär genom ricinolja direkt till det drabbade området .

topikal användning av ricinolja kan hjälpa till att förebygga sjukdomar såsom ringorm , och svamp-infekterade tånaglar och fingrar förvärras .

Ricinolja har också använts för att ta bort vårtor och födelsemärken när de tillämpas upprepade gånger för att det drabbade området under en längre tid.